Veleprodaja

 

Osnovna djelatnost preduzeća Voće – tranzit je veleprodaja voća i povrća. Pored navedene, preduzeće se također bavi veleprodajom i pića i ostale robe široke potrošnje. Naši veleprodajni objekti se nalaze na nekoliko lokacija u Gradačcu i Brčkom. Dostavu robe također vršimo i direktno na željenu adresu kupaca.

Veleprodajni objekti u Gradačcu se nalaze u Donjim Ledenicama bb, gdje se vrši veleprodaja voća, povrća, pića i ostale robe široke potrošnje; te u ulici Husein – kapetana Gradaščevića bb gdje se nalazi diskont pića.

Naše prodajne aktivnosti obavljamo i na Tržnici Arizona – Brčko Distrikt, gdje se vrši prodaja voća i povrća. Kako bi što bolje odgovorili na potrebe naših kupaca, izvršili smo i prilagodbu radnog vremena, tako da na navedenom prodajnom mjestu vaše nabavke možete vršiti i za dane vikenda.

Zahvaljujući vlastitim transportnim kapacitetima, koji svakodnevno dovoze svježe količine voća i povrća, u mogućnosti smo našim kupcima osigurati uvijek svježu robu. Tokom cijele godine u našem prodajnom asortimanu se nalaze sve vrste sezonskog voća i povrća. Pored toga, po narudžbi vršimo i nabavku egzotničkog voća i van sezone. Našu robu nabavljamo direktno od proizvođača iz Bosne i Hercegovine, kao i od naših dobavljača iz Hrvatske, Italije, Španije, Grčke, Makedonije, Turske, te iz Južne Amerike, sa kojima imamo uspješnu dugogodišnju saradnju. Pored toga, mreža naših dobavljača ima tendenciju konstantnog rasta, jer na taj način želimo našim kupcima osigurati vrhunski kvalitet robe uz prihvatljivu cijenu.

U vlasništvu firme se nalazi i više dostavnih vozila u vidu kombija i caddy-a, te dva manja kamiona sa hladnjačama. Preduzeće uz dostavu svoje robe nudi i usluge iznajmljivanja pokretne hladnjače. Na taj način u mogućnosti smo kupcima pružiti uvijek svježe piće na različitim lokacijama, što je posebno pogodno prilikom organizovanja većih skupova tokom vrućih ljetnih dana.

Preduzeće raspolaže i velikom površinom skladišnog prostora, koji se nalazi na tri različite lokacije u Gradačcu i Brčko Distriktu. Cjelokupan skladišni prostor je opremljen sa savremenim rashladnim komorama koje su u mogućnosti istovremeno uskladištiti više od 400 tona voća i povrća. Pored standardnih rashladnih komora, preduzeće posjeduje i komore za dozrijevanje banana čiji ukupni skladišni kapacitet iznosi oko 100 tona.